fbpx
Skip to main content

FAQ

HOE LANG DUURT HET SPEL?

Er zit geen tijdslimiet op het spel. Jullie kunnen zo lang als jullie willen in het spel doorbrengen. Wij verwachten dat het spel gemiddeld 2,5 uur per groep zal duren.

HEB IK DATA NODIG OP MIJN TELEFOON OF TABLET?

Als je op pad gaat door Breda speel je op je telefoon of tablet. Het spel wordt via internet gespeeld. Je hebt dus data nodig.
Heb je niet genoeg data in je bundel? Misschien is er iemand in je team die genoeg heeft en kan je een hotspot aanmaken.

KAN IK HET SPEL OP IEDER MOMENT PAUZEREN/HERVATTEN?

Jazeker. Jullie krijgen een unieke inlogcode per registratie. Als je het spel wilt pauzeren, kan je de URL (het webadres) van de pagina waar je bent gebleven opslaan en daar later weer terug op inloggen. Dan speel je vanaf dat punt weer verder!

MET HOEVEEL MENSEN KAN IK HET SPEL SPELEN?

Je kunt het spel spelen vanaf 2 personen tot ongeveer 6. Je krijgt per registratie 1 inlogcode. Hiermee kun je op verschillende apparaten inloggen. Let er wel op dat jullie allemaal op hetzelfde punt in hetzelfde spel blijven.

WANNEER GEBRUIK IK DE HELPFUNCTIE?

Wacht niet te lang met het inzetten van de helpfunctie. Vooral wanneer je weinig ervaring hebt met escape rooms en online spellen of wanneer je speelt als gezin met kinderen. Typ dus snel op ‘help’. Het spel wordt leuker om te spelen, want je krijgt hints en de opdrachten worden duidelijker uitgelegd. Je hoeft niet bang te zijn dat we de oplossing verklappen als je help intypt. Je krijgt alleen hints die je verder brengen. Alleen bij het startspel -waardoor je de locatie ontdekt waar het spel begint- toont je uiteindelijk het juiste antwoord.

OP PAD IN BREDA OF THUIS ACHTER DE COMPUTER?

Na registratie kun je kiezen voor de fysieke of digitale versie van het spel.

KAN IK WISSELEN TUSSEN DE TWEE VARIANTEN?

Je kan te allen tijde wisselen tussen de twee mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld op pad gaan en het spel later thuis afmaken.

IS HET SPEL TOEGANKELIJK VOOR MENSEN IN EEN ROLSTOEL?

Ja! Misschien moet je soms een klein stukje omlopen, maar we hebben het spel getest met een rolstoel.

IS HET SPEL TOEGANKELIJK VOOR MENSEN DIE SLECHT TER BEEN ZIJN?

De route is toegankelijk, de afstand is ongeveer 2,5 kilometer, maar omdat je onderweg allerlei raadsels oplost, ben je ongeveer 2,5 uur onderweg. 

KAN IK OP MEERDERE APPARATEN TEGELIJKERTIJD INLOGGEN?

Jazeker! Het is handig als iedereen op zijn eigen apparaat inlogt. Zorg er wel voor dat jullie gezamenlijk door het spel gaan, anders kan opnieuw inloggen voor problemen zorgen.

KAN IK HET SPEL MEERMAALS SPELEN?

Als je het spel één keer hebt uitgespeeld kan je het in principe nog een keer spelen. Maar omdat je alle geheimen dan kent, is het leuker om het bij één keer te houden!

WAT IS DE MINIMUM LEEFTIJD?

Het spel is te spelen vanaf ongeveer 9 jaar. Maar het is geen kinderspel! Ook voor volwassenen zijn er genoeg uitdagingen in het spel. Iedereen in het team komt aan bod. Het is dus een echt familiespel.

KAN IK CREDO SPELEN MET MIJN COLLEGA’S/VRIENDEN/OMA?

Het blijkt dat alle leeftijdsgroepen vanaf 9 jaar het spel waarderen. Credo uitspelen doe je met een team. Er zijn voldoende uitdagingen voor iedereen.

KAN MIJN APPARAAT HET SPEL AAN?

Credo bestaat uit websitepagina’s met afbeeldingen en een paar filmpjes. In principe moet iedere telefoon, tablet of computer dit aankunnen!

IS HET SPEL TE SPELEN OP ANDERE DEVICES?

Het spel zal op de nieuwere generaties smartphones, tablets en computers goed moeten functioneren.

WAAR MOET IK ZIJN ALS IK HET SPEL NIET INKOM OF HET SPEL VASTLOOPT?

Op de chat van de facebookpagina van Credo reageren wij het snelst.
https://www.facebook.com/credobreda

WAAROM OPENT DE GAME STEEDS EEN NIEUW TABBLAD?

Dit heeft te maken met het aanbieden van het spel via een website. Dit stelt ons in staat om de game tussentijds op te slaan.